CБУ блокувала протиправну діяльність комерсантів, які привласнили судна Українського Дунайського пароплавства

Співробітники Служби безпеки України блокували протиправну діяльність комерсантів, які привласнили судна ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство», що підпорядковуються Міністерству інфраструктури.

У межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби встановили, що протиправну оборудку організувало у 2017-2018 роках керівництво однієї з комерційних структур, яка орендувала у пароплавства 32 баржі. Зловмисники незаконно перевезли судна до однієї з країн Чорноморського басейну і переобладнали їх. Після цього плавзасоби за підробленими документами використовувалися в українській акваторії.

Наразі правоохоронці здійснюють обшуки за місцями проживання фігурантів та офісах низки фірм, задіяних у схемі. Вилучені докази протиправної діяльності будуть долучені до матеріалів справи.

Правоохоронці також встановили місцезнаходження суден, вживаються заходи для повернення їх у державну власність.

Триває досудове розслідування у кримінальному проваджені за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Операція проводилась співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України спільно з детективами Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.