Голова СБУ та Міністр оборони Великої Британії обговорили перспективи співпраці у безпековій сфері

Велика Британія та Україна націлені на поглиблення двосторонньої взаємодії у галузях безпеки і оборони. Перспективи та подальші кроки такої співпраці Голова Служби безпеки України Іван Баканов та Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес обговорили під час офіційної зустрічі, яка відбулась 19 серпня за участі посла Великої Британії в Україні Мелінди Сіммонс.

Голова СБУ Іван Баканов подякував британським партнерам за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

«Ми вдячні Сполученому Королівству за підтримку, яку воно надає Україні в протистоянні гібридній агресії, що вже не один рік направлена проти нашої держави. Разом ми зможемо більш ефективно протидіяти підривній діяльності, яка завдає шкоди національним інтересам і України, і Великої Британії», - зазначив голова СБУ.

У свою чергу міністр поінформував, що Україна є важливим партнером Великої Британії у питаннях, які стосуються безпекової ситуації у Чорноморському регіоні.

«Велика Британія продовжить надавати підтримку Україні у цей непростий для неї час», - додав Бен Воллес.

Сторони обговорили практичні кроки взаємодії. Також британські партнери підтвердили свою готовність і надалі допомагати Україні у сфері ефективної протидії актуальним загрозам, які постають в сучасному світі.