СБУ попередила незаконне ввезення в Україну підакцизних товарів на мільйони гривень (відео)

Служба безпеки України заблокувала у Міжнародному аеропорту «Одеса» канал незаконного ввезення на митну територію нашої держави партії тютюнових виробів. Співробітники СБУ виявили 100 тисяч пачок цигарок орієнтовною вартістю на понад 3 мільйони гривень.

Оперативники спецслужби встановили, що організатори схеми доставляли на територію України тютюнові вироби авіаційними рейсами з країни Перської затоки. Партії цигарок приховували від митного контролю та імпортували під виглядом споживчих товарів.

Наразі у межах кримінального провадження встановлюються всі особи, причетні до протиправної оборудки, вирішується питання щодо накладення арешту на підакцизну продукцію.

Триває досудове розслідування.

Операція проводилась Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України у взаємодії з представниками митного посту «Одеса Аеропорт» Одеської митниці.

Служба безпеки системно протидіє незаконному ввезенню в Україну підакцизних товарів. Нагадаємо, що на початку лютого СБУ заблокувала у Міжнародному аеропорту «Бориспіль» незаконне ввезення великої партії цигарок.