СБУ висловлює щирі співчуття близьким жертв авіакатастрофи літака Ан-26 Повітряних Сил ЗСУ

Жахлива трагедія забрала життя 25-ти людей - курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені Кожедуба та членів екіпажу. Двох поранених у тяжкому стані доправлено до медзакладів.

Навчальні польоти літака Ан-26 розпочались о 18.50 та мали тривати до 22.50. Навчальними планами було передбачено підготовку курсантів льотної та штурманської спеціальностей відповідно до курсу бойової підготовки. 

За попередньою інформацією, безпосередньо управління літаком курсанти не здійснювали – керування виконував командир екіпажу. Після проходу частини маршруту о 20.38 він доповів керівнику польотів про відмову лівого двигуна, о 20.40 – запросив захід на посадку, о 20.43 – пройшов дальній привод, о 20.45 – сталася авіакатастрофа.

Всього на борту літака перебувало 27 українців, з них - 20 курсантів Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ імені Кожедуба та 7 членів екіпажу.

Наразі, прилад об’єктивного контролю літака (чорну скриньку) не знайдено. Для його пошуку вжито заходів з огородження та охорони території навколо падіння.

На місці події працюють офіцери Служби безпеки України, прокурори військової прокуратури та слідчі Державного бюро розслідувань.

Тривають першочергові слідчі дії. Обставини, причини та умови авіакатастрофи встановлюються.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким курсантів та членів екіпажу. Сумуємо разом з вами.