СБУ запобігла розкраданню 1 млрд грн з антиковідного фонду (відео)

Служба безпеки України системно протидіє злочинам, пов’язаним із пандемією COVID-19. Робота ведеться з початку поширення коронавірусу, при чому за декількома напрямками. Загалом, з початку пандемії, зусиллями СБУ вдалося запобігти розкраданню COVID-коштів на майже 1 млрд грн.

Значною мірою, такого результату вдалося досягти завдяки роботі на випередження – коли спецслужба спрацювала ще на етапі «злочинних намірів» і не допустила фактичного розкрадання коштів.

СБУ викрила десятки фактів розкрадань на будівництві лікарень. Це стосується як корупційних схем при будівництві нових відділень для прийому хворих на COVID-19, так і махінацій на закупівлі медичного обладнання для лікарень, які задіяні в боротьбі з коронавірусом.

В ході спецоперацій СБУ вилучено 200 тонн підроблених антисептиків, а також припинено виготовлення та продаж населенню небезпечних для здоров’я громадян фальсифікованих засобів дезінфекції.

Триває системна робота СБУ також у кіберсфері. З початку пандемії спецслужба:

  • заблокувала 3000 ресурсів поширення дезінформації про коронавірус;
  • блокувала сотні спроб фальсифікацій медичних баз даних (за одну спробу фальсифікації можна вносити необмежену кількість псевдовакцинованих людей);
  • постійно припиняє схеми підробки ПЛР-тестів та свідоцтв про вакцинацію.

СБУ закликає українців відповідально ставитися до загрози коронавірусу. Ми дбаємо про вашу безпеку, а вас просимо подбати про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких!

Підробка та збут тестів і сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу – не просто «маленька хитрість», а справжнє кримінальне правопорушення. І воно карається штрафом до 17 тис грн, арештом до 6 місяців або обмеженням волі до двох років. І використання завідомо фальшивого документа теж підпадає під ст. 358 Кримінального кодексу України - до 2 років обмеження волі.

Чи варто так ризикувати? Будьте свідомими і вакцинуйтеся!