Ми підтримуємо Україну, – Президент Американської торговельної палати на зустрічі з Головою СБУ

Служба безпеки України та Американська торговельна палата в Україні підписали Меморандум про співпрацю та партнерство. Також представники Палати заявили про підтримку нашої держави у її прагненні до зміцнення безпекового сектору. Про це йшла мова під час зустрічі Голови СБ України Івана Баканова з делегацією Американської торговельної палати в Україні на чолі з її Президентом Андрієм Гундером.

За словами очільника української спецслужби, українська влада докладає максимум зусиль для того, щоб Україна була надійним та послідовним партнером своїх союзників.

«Цей Меморандум демонструє готовність української спецслужби до співпраці. У часи гібридних викликів нашій безпеці СБУ, в межах визначеної законодавством компетенції, буде й надалі сприяти формуванню сприятливих умов для бізнесу. Це дійсно важливо для економічної стабільності України», - наголосив Голова СБУ Іван Баканов.

«Незважаючи на нестабільну ситуацію в медіапросторі, компанії-члени Палати продовжують вести бізнес як зазвичай, рухаючи економіку країни вперед, інвестувавши на даний момент вже понад 50 млрд доларів США в Україну, створюючи робочі місця та наповнюючи Державний бюджет. Бізнес-спільнота в Україні налаштована позитивно», – підкреслив Андрій Гундер.

Сторони погодились, що протидія гібридним загрозам в медіапросторі, економічній та кіберсфері є спільним завданням приватного та державного сектору. Підписання Меморандуму про співпрацю та партнерство ще раз підтверджує наміри сторін до практичних кроків із розбудови сильної держави, яка готова дати потужну відсіч агресору.