СБУ блокувала контрабанду кокаїну в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» (відео)

Служба безпеки України попередила контрабанду 500 грамів кокаїну з однієї із сусідніх країн.

За оперативною інформацією спецслужби, партію «товару» іноземець віз для збуту на території нашої держави під виглядом туриста. Заборонені речовини правоохоронці виявили в його особистих речах під час митного огляду в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Наркотик був прихований у закритій консервній банці. Проведені на місці експрес-дослідження підтвердили, що виявлена речовина ‒ кокаїн. Вартість вилученого наркотику за цінами «чорного ринку становить понад 2,1 мільйона гривень. Наразі наркокур’єра затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

У межах кримінального проводження, розпочатого за ч. 2 ст. 305 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для встановлення додаткових обставин скоєного злочину.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились оперативними та слідчими підрозділами СБУ спільно з групою портового контролю в аеропорту «Бориспіль», Державною митною службою України та Державною прикордонною службою України під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури.