СБУ ідентифікувала 21 колаборанта з окупаційного «мвс рф» на Херсонщині, які супроводжували колони російської бронетехніки

Служба безпеки системно викриває зрадників та колаборантів на тимчасово окупованих територіях України.

У ході багатоетапних слідчо-оперативних дій встановлено особи та повідомлено про підозру ще 21 ворожому поплічнику.

Після початку повномасштабного вторгнення вони добровільно вступили до створеної агресором «інспекції безпеки дорожнього руху головного управління мвс Херсонської області».

Перебуваючи на «посадах» зловмисники регулярно супроводжували колони російської військової техніки для «безперешкодного» руху по автотрасах захопленої частини регіону.

Також колаборанти охороняли та забезпечували перевезення фейкових бюлетенів до «виборчих дільниць» під час проведення незаконного референдуму.

Крім цього, під «кураторством» фсб вони здійснювали підбір «кандидатів» до лав окупаційного органу.

Для цього використовували особисті зв’язки, у тому числі серед колишніх правоохоронців.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Наразі зловмисники перебувають на тимчасово окупованій частині півдня України і сподіваються уникнути правосуддя.

Втім, СБУ вже встановила адреси перебування і маршрути переміщення колаборантів та проводить комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Слідчо-оперативні дії проводили спільно з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.