СБУ викрила лідерів наркоугруповань, які активно впливали на криміногенну ситуацію у двох регіонах

Служба безпеки України заблокувала у Черкасах та на Кіровоградщині діяльність організованих угруповань, які займались збутом наркотиків, психотропів та прекурсорів. Також встановлено, що зловмисники поширювали у суспільному житті регіону свій злочинний вплив.

В Черкасах:

Правоохоронці викрили організаторів наркоугруповання, до складу якого входило шість осіб. Зловмисники збували наркотики через так звану систему «закладок». Своїх «клієнтів» вони підшукували у закритих групах популярних месенджерів і отримували від замовників гроші на банківські картки.

Встановлено, що лідери групи через злочинну діяльність активно впливали на криміногенну ситуацію в регіоні.

Наразі організаторам групи повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 255-1 (умисне встановлення або поширення в суспільстві злочинного впливу) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з конфіскацією майна.

На Кіровоградщині:

Співробітники СБУ затримали 5 організаторів і активних учасників міжрегіонального наркоугруповання. Зловмисники збували оптові партії психотропів на територіях Кіровоградської та Вінницької областей.

За даними слідства, ділки облаштували в одному з райцентрів нарколабораторію з виготовлення амфетаміну і метамфетаміну для продажу. Готовий «товар» вони реалізовували через розгалужену мережу дилерів.

Під час 10 обшуків за адресами проживання зловмисників, правоохоронці виявили:

  • велику кількість прекурсорів;
  • підготовлену до збуту партію психотропів;
  • обладнання для виготовлення та фасування готового «товару»;
  • банківські картки і засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до наркобізнесу.