СБУ викрила рекордну партію контрафактної продукції: недопущено ввезення товару на 16 млн грн

Служба безпеки України не допустила ввезення рекордної за останні декілька років партії контрафактного товару через митний кордон України. У зловмисників виявлено оптову партію електронних цигарок на більше ніж 16 млн грн.

За матеріалами слідства, організатори схеми намагалися приховано ввезти товари іноземного виробництва через Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Продукцію ділки оформлювали, вказуючи у відповідних документах завідомо неправдиві відомості про вантаж. Розповсюджувати підакцизну продукцію планували на українському внутрішньому ринку.

Під час слідчих дій на території аеропорту «Бориспіль» правоохоронці виявили у вантажі зловмисників партію електронних цигарок без марок акцизного податку України вагою понад 7 тонн.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності та притягнення до відповідальності осіб, причетних до її організації.

Заходи із викриття правопорушення проводили співробітники СБУ спільно зі слідчим управлінням Національної поліції в Київській області за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.