У Слов’янську СБУ провела контрдиверсійні та антитерористичні навчання на об’єкті медичної критичної інфраструктури (відео)

Служба безпеки України провела в Донецькій області планові навчання з протидії терористичним і диверсійним загрозам у регіоні. Заключна фаза тренувань відбулася на об’єкті медичної критичної інфраструктури Слов’янська.

У дводенних заходах взяли участь регіональні підрозділи СБУ, Збройних Сил України, Національної гвардії, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, Держприкордонслужби, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Учасники зборів відпрацювали алгоритм спільних дій із нейтралізації умовних «диверсантів», які за легендою навчань планували здійснити диверсію в одному з міських медзакладів. Силовики провели комплекс заходів із своєчасного виявлення та знешкодження зловмисників.

Керівництво Штабу Антитерористичного центру СБУ детально проаналізувало кожну фазу спецоперації, відзначивши належний рівень міжвідомчої взаємодії. Також підрозділам було надано додаткові рекомендації щодо підвищення рівня готовності із протидії відповідним загрозам.

Навчання проводила Координаційна група Антитерористичного центру при Головному управлінні Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.